Нова колона в отчета.
Нова колона в отчета.
В един от обектите на който счетоводителите си следят настаняванията по резервациие имат молба, ако е възможно в отчета за деня освен номера на госта да фигурира и номера на резервацията с която е настанен в определена стая.
Re: Нова колона в отчета.
Това означава и че трябва да се появи съвсем нова таблица в отчета: "Настанени гости", в която да са гостите настанени от предния отчет до сега.
Преструвай се на умен - мълчи по-често!
На мен също ми го искаха това нещо днес. Ако не е много трудно да се направи в таблица "Суми от отпътувани гости" да има колона с номер на резервация.
А ако на някой му потрябва и на настанените гости? Не е ли по-правилно да е нова таблица. Наистина ще е най-лесно в някоя от готовите, но да не стане двойна работа?invisible написа:...таблица "Суми от отпътувани гости" да има колона с номер на резервация.
Днес пак ме попитаха за тази доработка. Според мен най-верния начин ще е действително на отделна таблица и там да има име, номер, Сума и стая на госта и по кой номер Резервация е настанен.
Тръгнах да правя таблица в отчета "Новорегистрирани гости", но е доста сложно. Затова "харесайте" си някоя от другите справки или таблици където да се добави колона "Резервация". Може би в таблиците, които се генерират в "списък гости".