AtonS3 и сродни продукти
AtonS3 и сродни продукти
Като избера от меню Конфигурация - Сродни продукти излиза грешка, след което отваря прозореца за Сродните продукти, но като се опитам да добавя някой излиза пак грешка.
- paligire
- Регистриран: 08-11-2004 11:19
- Име: Nikola Paligorov
Никола Палигоров - Местоположение: Sofia
Re: AtonS3 и сродни продукти
И при мен го дава същото
- paligire
Къде изчезна тази конфигурация
- paligire
А на мен ми трябва!
- mIRCata
- Admin
- Регистриран: 15-11-2004 15:25
- Име: инж. Мирослав Джоров
- Контакти:
Начина на работа с датите и наличностите се оказа пречка за реализирането му. Затова го махнахме и добавихме продукт в продукт.
А това продукт в продукт, дали може да става автоматично, или чрез бутон в разнасянето на отчета. Ако съм предварително конфигурирал заменяеми групи. Така или иначе щом се извика диалога за продукт в продукт нищо не ме спира освен датата, която пък се предполага че е датата на отчета?
Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация
- paligire
Според мен може да се направи, ама кой ще го направи
При конфигурирани сродни продукти да става следното!
1. Преди разнасяне на отчет натискаме бутон излишъци излизат излишъците реалните (който не са заложени в сродните продукти), а в таблица най-отдолу да излизат заменените продукти.
2. По време на разнасяне на отчета да излиза диалог и да подсказва има сродни продукти и показва табличката - да изпълня ли операция продукт в продукт?. Оператора да си решава. Да/Не!
3. При разнесени отчети (справка разнесени отчети) да има следа някакъв символ например * , че този отчет е генерирал операция продукт в продукт с дата на отчета. И да има възможност за повторно отпечатване.
4. В справка продукт в продукт ако операцията е в следствие на разнасяне отчет да има инфо (колона) от отчет.
Според мен така нещата ще са завършени и ясни!
При конфигурирани сродни продукти да става следното!
1. Преди разнасяне на отчет натискаме бутон излишъци излизат излишъците реалните (който не са заложени в сродните продукти), а в таблица най-отдолу да излизат заменените продукти.
2. По време на разнасяне на отчета да излиза диалог и да подсказва има сродни продукти и показва табличката - да изпълня ли операция продукт в продукт?. Оператора да си решава. Да/Не!
3. При разнесени отчети (справка разнесени отчети) да има следа някакъв символ например * , че този отчет е генерирал операция продукт в продукт с дата на отчета. И да има възможност за повторно отпечатване.
4. В справка продукт в продукт ако операцията е в следствие на разнасяне отчет да има инфо (колона) от отчет.
Според мен така нещата ще са завършени и ясни!
- mIRCata
- Admin
- Регистриран: 15-11-2004 15:25
- Име: инж. Мирослав Джоров
- Контакти:
И идва момента, че си забравил 2-3 отчета преди някой друг, или просто единия обект не е разнасял цяла седмица поради някакви причини и започваш да разнасяш стари отчети. И изведнъж излиза, че там където си имал по програма налично на нещо, то изчезва и трябва да ползваш сроден продукт, или пък излиза, там където си ползвал сроден продукт вече го няма и трябва да търсиш други. Или правиш редакция/анулиране на операция и излиза, че наличностите не са това, което са били и..... сметките и скоростта отиват на кино. Мислили сме ги тези варианти, но както писах по-рано, това, че Атон пренарежда операциите и променя наличностите спрямо датата, е проблема. В Store, доколкото разбрах, начина на работа е друг. Независимо от датата, се използват наличностите в момента. Дори за задна дата да е, това оказва влияние само на това, в кой ден ще влезна операцията за справка. При такъв начин на работа реализацията на сродните продукти е лесна и както го пишете, но Атон работи с операциите и наличностите по друг начин и тези заменки автоматично не са приложими.
- paligire
Примерче...................
Ми каква е разликата ако направя операция продукт в продукт с дата вчера и при разнасяне отчет направи операцията (продукт в продукт за вчера)автоматично?
Ми каква е разликата ако направя операция продукт в продукт с дата вчера и при разнасяне отчет направи операцията (продукт в продукт за вчера)автоматично?
Точно, ако може сработва ако не *, който не е внимавал и е разнасял нови отчети преди стари, гледа тъжно. Лошото е ако излезе прозорчето "непозволено генериране на излишък в операция...", но тогава се връщаме на горното и няма замяна.
Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация