Понеже днес си го инсталирах на служебната машина (мързеше ме да чета дали я ползвам за "комерсиални цели" и дали мога с чиста съвест да си инсталирам free нещо-си-там), реших да видя дали има мнения по темата. Има ли някой друг оптимист, който да го е инсталирал ?
Моето първо впечатление е, че не е прекалено грозен Дали върши работа, още ми е рано да кажа. Малко ме издразни, че не виждам опция "не искам нищо да ви пращам", а само basic/advanced ниво на предавана информация за заплахите. Има основни неща от рода на изключения и сканиране на usb и изглежда кротък и тихичък (поне за сега ...).
Microsoft Security Essentials
Microsoft Security Essentials
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
-
- Регистриран: 08-11-2004 16:57
- Име: Слав Димитров
- Контакти:
Re: Microsoft Security Essentials
На няколко места го имам инсталиран. За сега нямам проблеми. Доволен съм, че не се грижа "работи ли ъпдейта" "сканирало ли е pc-to". Мисля, че ще върши не по-малко работа от неговите платени еквиваленти....
1:0 за MSE
Обещах впечатления и да си призная - приятни са.
Като за начало - реагира бързо на гадините по USB (при наличието на не-един инструмент само и единствено за преносими носители).
По-приятно, обаче, ме изненада днес. На компютър, който не може да отвори website за антивирус (един пенсиониран мрежов червей пречи) пробвах Eset Online Scan, Panda Active Scan, AVG и всяка си хвана по нещо, но само MSE успя да оправи машинката.
Все още има какво да се желае от OnAccess сканирането, което се усеща при download/сърфиране, при това по-чувствително от другите "доктори", които съм ползвал.
Като за начало - реагира бързо на гадините по USB (при наличието на не-един инструмент само и единствено за преносими носители).
По-приятно, обаче, ме изненада днес. На компютър, който не може да отвори website за антивирус (един пенсиониран мрежов червей пречи) пробвах Eset Online Scan, Panda Active Scan, AVG и всяка си хвана по нещо, но само MSE успя да оправи машинката.
Все още има какво да се желае от OnAccess сканирането, което се усеща при download/сърфиране, при това по-чувствително от другите "доктори", които съм ползвал.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Re: Microsoft Security Essentials
работим само с този антивирус от месеци и смело мога да кажа перфектната антивирусна