Лошо .. направил си всичко като хората:).Но:
1 AMD е синоним на боклук
2 Питах те дали дисковете дет работят са Seagate, защото и 3-те пъти съм имал проблеми с такива.
Аз не споря, че проблема е с дъното, но според мен не е дефект а каприз.Не разбрах как точно е спрял да работи компютъра(пише, че е работил 1 година),а това е важно.Ако кажеш това може да ми дойде още 1 гениална идея и да приключа с непомагащите съвети(демек да се предам:)).Това, което описваш ми звучи адски познато.Както ти казах колегата пренаписа MBR, а аз лично му инсталирах 3 пъти XP и беше точно като при тебе.Той се оправи с 1 partition manager(не му разбрах името).Мисля, че беше този
http://www.data.bg/f.php?fidq69364.
Ако имаш време и желание можеш да видиш с него какво се получава.В интернет някъде има шаблони за MBR.
И btw старите кучета в бранша мразят думата default.Ако знаеш точно какво правят ключетата ги настрой на точните работни параметри.
В случай, че ти е писнало да ти дам и мойто "логично" обяснение преди да затворим темата:).Един път омазан MBR се оправя само ръчно(казах ти за "default" , а за "auto" е същото положение).Според мен Microsoft не са вложили достатъчно старание в инструментите си(предвидени са да работят само при стандартни условия).Ако не ти се пише такваз щуротия пробвай да направиш "fdisk -mbr" или "fdisk /mbr".Не помня кое беше, но трие MBR на hdd-0(според мен и това не работи, но така пише в опътването:)).